Liceul Teoretic 'Grigore Moisil' Tulcea

Moisiliștii de ieri... și de azi

Învățătura cere o muncă de fiecare moment. Munciți câte puțin, în fiecare zi. Răspunderea generațiilor viitoare este mai mare ca a celei prezente."- Grigore Moisil

Omul Grigore C. Moisil şi drumul său - click

Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea s-a înfiinţat în anul 1990 prin Decizia 91/5.04.1990 a ISJ Tulcea, mai întâi sub denumirea de Liceul „Grigore Moisil”; şi prin Decizia nr. 86 / 1.09.1994 Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea, reconsiderându-i-se dreptul de continuator al Liceului Nr. 2 din Tulcea care din 1977 a fuzionat cu Liceul Industrial de Construcţii din Tulcea şi a funcţionat sub denumirea de Liceul Industrial nr.4 Tulcea.

În anul 1990, domnul prof. Ion Bara, în calitate de inspector școlar general adjunct a avut responsabilitatea reconsiderării rețelei liceale județene. A considerat că, liceul pe atunci cu profil industrial, i se cuvenea schimbarea profilului având în vedere că i s-a oferit dreptul de continuator a Liceului nr. 2 cu profil real–umanist, înființat în 1959.

Mentorul liceului urma să devină savantul Grigore Moisil, născut la 10 ianuarie 1906 la Tulcea, cu o prestigioasă activitate științifică în domeniul matematicii și informaticii, membru al Academiei Române, al Academiei din Bologna și al Institutului Internațional de Filozofie.

După o perioadă de reacomodare, noile generații se afirmă tot mai categoric cu rezultate școlare deosebite, ridicând treptat prestigiul liceului. Ulterior, grație profesionalismului și dăruirii colectivului didactic, sub coordonarea competență și ambițioasă a doamnei director, prof. Silvia Pârâu, evoluția liceului a fost impresionantă devenind, în mod constant, liderul învățământului liceal județean.

Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil” în anul 2020 a sărbătorit 30 de ani de existență. Este o vârstă onorabilă, care poartă emblema unei adevărate tradiții în învățământul tulcean, pe care performanța și consecvența o definesc cel mai bine. Sunt 30 de ani de competență, de seriozitate și de profesionalism, demonstrând convergența eforturilor depuse de elevi, părinți și de cadre didactice pentru un învățământ de calitate, apreciat la nivel local și nu numai.

În trei decenii Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” s-a maturizat și reprezintă, cu adevărat, o șansă pentru adolescenții care vor să devină ”moisiliști”.

30 de ANI de EDUCAȚIE, TRADIȚIE și EXCELENȚĂ


Liceul Teoretic "Grigore Moisil" Tulcea pune la dispozția elevilor: