Liceul Teoretic 'Grigore Moisil' Tulcea

Începând cu anul școlar 2017-2018, Liceul Teoretic "Grigore Moisil" Tulcea a accesat proiectele internaționale eTwinning.

  1. "By means of tehnology, Inproving Language and Knowing a New Culture" este un proiect ce a cerut ca scop comunicarea și dezvoltarea abilităților de comunicare a elevilor în limba engleză utilizând instrumentele tehnologiei. Suportul tematic l-a presupus promovarea culturii locale prin produsele culinare specifice zonei noastre. Elevii clasei a IX-a, organizați în grupe, s-au filmat pregătind diverse feluri de mâncare învățând despre pașii pe care trebuie să îi respecte pentru a pregăti un fel de mâncare și despre diversitatea culturală. Puteți viziona filmulețul accesând acest link.
  2. "Europe: our common e-story" s-a desfășurat la începutul anului școlar 2018-2019 și a fost coordonat de d-ele profesoare Visterneanu Silvia Mihaela și Neacșu Irina.Scopul proiectului a fost celebrarea zilei europene a limbilor (26 septembrie) printr-o activitate de scriere colaborativă. Au participat elevi din Germania, Grecia, Spania, Franța, Finlanda și România. Activitatea a constat în continuarea unei povești despre o călătorie a unui erou în țările înscrise în proiect prin care să promoveze un personaj mitologic autohton, atât în lb. engleză cât și în română. Ulterior, cele două variante au fost lecturate și au beneficiat și de un "film" care a reprezentat vizual textul.