Liceul Teoretic 'Grigore Moisil' Tulcea

Trupa Liceului Teoretic "Grigore Moisil" Tulcea, Amphitrion

In randul elevilor Liceului Teoretic "Grigore Moisil" Tulcea, cativa si-au manifestat interesul pentru arta actoriceasca. Astfel a luat nastere, in decembrie 2004, trupa de teatru Amphitrion.

Prima reprezentatie a avut loc cu ocazia Zilelor Liceului Teoretic "Grigore Moisil", in ianuarie 2005. Dar prima iesire la rampa a trupei, mai timida, a fost cu ocazia patriciparii la Concursul judetean de teatru scolar I. L. Caragiale, cu momentul "Five o'clock" unde trupa a obtinut premiul al II-lea. Trupa Amphitrion a devenit, astfel, o prezenta constanta a acestui concurs impunandu-se si consacrandu-se in acelasi timp. Rasplata muncii elevilor nu a intarziat sa apara, ei fiind apreciati pentru jocul scenic, decoruri, costume, afis, dar si pentru regia si piesele selectate pentru a fi reprezentate.

Numerosi elevi din trupa liceului participa la spectacolele puse in scena de Teatrul Jean Bart din Tulcea, iau parte la cursurile scolii de vara de actorie organizate de Teatrul Jean Bart, iar unii absolventi ai liceului sunt studenti la facultati de profil (Alecsandru Dunaev, Nicu Banea, Luana Dubinciuc).

De la infiintare si pana in prezent trupa este coordonata de profesoara Irina Mlajeru.

Istoricul pieselor si al premiilor obtinute: