Liceul Teoretic 'Grigore Moisil' Tulcea

O moisilistă a reprezentat cu succes Tulcea la Olimpiada Internațională de Lectură


Elevii Liceului Teoretic ”Grigore Moisil” Tulcea premiați la Olimpiadele Naționale

Moisiliștii, recunoscuți drept campioni ai județului Tulcea nu doar în ceea ce privește promovabilitatea la examenul de Bacalaureat sau la Evaluarea Națională, au demonstrat că rezultatele stau în munca zilnică, susținută și constantă, prin premiile de la Olimpiadele Naționale.

Atât pentru elevii calificați, cât și pentru profesorii ce au depus efortul îndrumării și al pregătirilor, primăvara anului școlar 2017-2018 a culminat cu locuri pe podium, mențiuni și participări la nivel național la diverse materii, conferind Liceului Teoretic „Grigore Moisil” statutul fruntaș al ambiției, al perseverenței și al educației tulcene.

Astfel, în ceea ce privește științele exacte, elevul Roșu Mihai (clasa a VIII-a), sub coordonarea domnului profesor Aldea Nicolae, a obținut medalia de argint la Olimpiada Națională de Fizică, în timp ce Grădinaru Adela (clasa a VII-a) a reușit câștigarea medaliei de bronz la Olimpiada Națională de Matematică, îndrumată de domnul profesor Petrescu Lucian.

În ceea ce privește domeniul lingvistic, podiumul a fost ocupat de Bulgaru Adina (clasa a IX-a D), câștigătoare a locului I la Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață urmând să participe la faza internațională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, îndrumată de doamna profesor Neacșu Irina. De asemenea, eleva Hizanu Elena-Mădălina (clasa a XII-a D), a obținut premiul al III-lea în cadrul Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română, sub coordonarea doamnei profesor Agache Oana-Gabriela. Premianții la Limba Rusă Modernă și Maternă, coordonați de doamna profesor Alistarh Tamara au reușit atât obținerea locurilor I (Istrate Larisa din clasa a X-a E) și II (Ampleev Ioan clasa a XI-a A), cât și a mențiunilor (Leon Cosmin, clasa a XI-a D și Costache Adrian, clasa a X-a C) și a unui premiu special (Andrei Nicolae, clasa a IX-a C). În cadrul Olimpiadei Naționale de neogreacă, eleva Ciucurencu Irina (clasa a XI-a A), a obținut mențiune, iar la Olimpiada Națională de Limbi Clasice și Limba Greacă Veche, eleva Farcaș Andreea Alexandra din clasa a X – a E a primit un premiu special, coordonată de doamna profesor Partnoi Tanța.

Ne mândrim cu întreg lotul ce a reprezentant Liceul Teoretic „Grigore Moisil” și județul Tulcea și apreciem efortul depus, drept exemplu al ambiției pe care o inspiră spiritul moisilist generațiilor de elevi!